Цептер-Система
 
Вершиною досконалості Цептер-системи є її функціональність. Ви можете використовувати наші каструлі, кришки та інші елементи комплекту, на кшталт будівельних деталей, для того, щоб компонувати систему найзручнішим для Вас способом.
На одній конфорці можна приготувати від 2-х до 5-ти страв одночасно.
Навіть продукти, що містять невелику кількість вологи, завдяки загальну об’єму циркулюючої пари, чудово готуються в системі.

Розповімо детальніше про складові елементи Цептер-Системи:

1. КРИШКА
окрім її звичайної функції, можна використовувати як ємність для обробки продуктів (чищення, миття). Кришка дуже стійка, її застосовують і як зручну підставку для всіх каструль і мисок того ж діаметру.

 
 При комбінації кришка-підставка + каструля (миска) + кришка – кожна приготовлена страва зберігається теплою протягом тривалого часу.

2. КОМБІ-МИСКИ ТА СЕРВІРУВАЛЬНІ МИСКИ ЦЕПТЕР
входять в кожен набір посуду.
Вони також виготовлені з хромонікелевої сталі та виконують три функції:
- в них готують їжу,
- зберігають їжу,
- подають страви на стіл.
 
 
 
Комбі-миска, поставлена на перевернуту кришку, - оригінальна ємність для солодощів або фруктів.
 
Комбі-миска, якою закрита каструля або сковорідка такого ж діаметру, збільшує їх місткість.
 
В системі Цептер комбі-миску можна використовувати як конфорку; для цього потрібно накрити нею каструлю та поставити на неї ще одну ємність, у якій вже створена робоча температура.
 



3. РУЧКА - ВАКУУМНА ПРИСОСКА
виконує роль ручки для комбі-миски, яка використовується для збільшення обсягу посуду в процесі приготування їжі. Так само, за допомогою вакуумної присоски, можна брати гарячу комбі-миску. Це легко, зручно й абсолютно безпечно.
 
 
4. ТЕРКА ТА РЕДУКЦІЙНЕ КІЛЬЦЕ
виконані з високоякісної хромонікелевої сталі. Терка може використовуватися за прямим призначенням, або як пароварка в Цептер-системі. Редукційне кільце служить для зменшення діаметру посуду при складанні Цептер-системи.


 
5. ПАРОВАРКА-ЦЕПТЕР
використовується і як друшляк в системі Цептер. Пароварка обов'язково застосовується в комбінації з соковаркою (TF-350) при приготуванні соків.
 
 
6. КОШИК ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ МАКАРОННИХ ВИРОБІВ
 
Рекомендації з використання:
Кошик для приготування макаронних виробів необхідно використовувати з каструлею TF-058-20.
 
Вставити кошик TF-970-20 в каструлю TF-058-20 і заповнити водою, при цьому рівень води не повинен бути вище позначки на внутрішній стінці каструлі – покажчика рівня рідини в посуді (2/3 об'єму каструлі).
 
Довести воду до кипіння і додати спагеті (пасту).
 
Готувати спагеті (пасту) згідно інструкції на упаковці.
 
Після вимкнення плити, обережно та повільно дістати кошик з каструлі, пам'ятаючи, що вода буде витікати з отворів на дні кошика.

7. КОРЗИНКА
використовується при смаженні у фритюрі, при приготуванні бульйону й т.д.
 
 
8. СКОВОРІДКИ ЦЕПТЕР НОВОГО ТИПУ (TR-012-20-S. TP-012-20-SC. TP-020-24-S.TP-020-24-SC. TP-030-28-LS. TP-030 -28-LSC)
 
Сковорідки Цептер нового типу з довгою ручкою спеціально розроблені для найкращого смаження. Пропонують ці сковорідки трьох розмірів; як без кришки, так і з нею. Пірамідальна внутрішня поверхня оберігає їжу від пригорання. Сковорідки мають більш тонке термоакумулююче дно та, відповідно, менший розмір і вагу, ніж класичні сковорідки Цептер.
 
При використанні кришки стало можливим готувати особливі види страв: кришка розроблена таким чином, що в процесі приготування їжі щільно закриває сковорідку, зберігаючи всі поживні речовини. Більше того, не відбувається випаровування рідини, що забезпечує оптимальне збереження вологи в їжі в процесі приготування (за винятком смаження).
 

Наводимо перелік страв, які рекомендовані для приготування в системі на різних рівнях.
При складанні 1-го та 2-го рівня системи-Цептер треба враховувати, що час приготування страв має бути приблизно однаковим.
Для 3-го та 4-го рівня системи обираються продукти, які вимагають мінімальної теплової обробки. Якщо вони виділяють сік, то для 3-го рівня системи використовують перехідне кільце та малу комбі-миску.
 
Страви, що є складними за технологією приготування, завдяки системі-Цептер можна готувати на одній конфорці, але на різних рівнях, що значно спрощує та скорочує час перебування господині на кухні.


Для наочності наводимо таблицю, в якій показано, на яких рівнях Цептер-системи можна приготувати ту чи іншу страву.

1-й рівень
Основний
посуд (5,5 л)


Перші страви
Жарке «Російське»
Шинка
Сациві
Овочеве жарке
Фасоля з бараниною
Овочевий плов
Плов «Вікторія»
Плов Азербайджанський
Гарбузова каша
Вінегрет
Овочеві страви


2-й рівень
Посуд сито


Фарш.
помідори
Помідори з яйцем
Салат «Сретенський»
Салат «Гурман»
Салат з обліпихою
Олів’є
Зрази «По-польськи»
Фарш. перець
Овочі
Картопля на парі
Заморожені овочі
Вінегрет
Манти
Фрикадельки

3-й рівень
Комбі-миска
(з кільцем)


Варена риба
Геркулес
Вівсяний десерт
Лимонний десерт
Креветки
Фруктовий десерт
Сухофрукти

 

 

 

 

4-й рівень
Терка


Фарш. помідори
Помідори з яйцем
Десерт «Зимовий»
«Яблуко з вогнем»
Фрукти
Сухофрукти
Фарш. овочі