Перед користуванням ознайомитися!!
Розконсервація
Перед використанням посуд Цептер (Zepter) необхідно сполоснути гарячою водою, потім обсушити та, поки стінки та дно не охололи, сухою губкою рівномірно нанести миючий засіб фірми Цептер. Жорсткою стороною губки почистити дно та внутрішні стінки посуду, а м'якою – зовнішні поверхні, потім змити теплою водою. Посуд для приготування їжі необхідно обробити таким чином 3 рази.

УВАГА! Посуд для сервірування столу з позолотою необхідно мити тільки м'якою губкою або серветкою та не застосовувати миючий засіб Цептер для чистки зовнішньої поверхні, а також будь-які інші миючі засоби з абразивними добавками.

Догляд за посудом
Якщо Ви дотримуєтеся температурного режиму, то після приготування їжі посуд легко миється теплою водою та будь-яким миючим засобом. Вапнякові та біло-блакитні плями, які можуть залишитися на дні, усуваються миючим засобом Цептер або декількома краплями оцту, або соком лимона.

Сушіння
Щоб посуд блистів, відразу після миття витріть його м'яким рушником, краще лляним, який легко та швидко вбирає вологу та зберігає блиск зовнішньої поверхні, так як водопровідна вода містить велику кількість хлору.

При дотриманні цих рекомендацій посуд Цептер збереже свою довговічну красу.

НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ!
При догляді за посудом Цептер застосовувати абразивні миючі засоби для обробки полірованих поверхонь;
Застосовувати металеві щітки;
Перегрівати посуд;
Мити в посудомийних машинах посуд, що має позолоту;
Солити продукти до початку приготування їжі.
 
При неправильному догляді та використанні посуду (застосування сильно хлорованих миючих засобів або таких, що містять кислоту, вживання великої кількості води при тушкуванні, в процесі приготування, додавання солі до страв, в яких вже є сіль) на дні можуть утворитися невеликі точкові поглиблення, які не впливають на процес приготування їжі (не є дефектами матеріалу).

УВАГА!
При використанні посуду в духовій шафі при температурі понад 150 °С, необхідно знімати термоконтролер та пластмасові деталі з ручок посуду;
 
При митті посуду в посудомийній машині, необхідно знімати термоконтроллер та пластмасові деталі з ручок посуду.
 
Матеріал.
Посуд Цептер виготовляється з хромонікелевої сталі (CrNi 18/10). Цей матеріал, за своїми характеристиками, відповідає всім гігієнічним вимогам, що пред'являються до посуду:
довговічний;
не окислюється, стійкий до корозії;
не змінює смакові якості та запах продуктів;
не вступає в реакцію з компонентами їжі (тобто не утворює ніяких з'єднань).
Дзеркальна поліровка надає поверхні стійкість і гігієнічність.
 
У розділі "Сертифікаційні відомості" вказані технічні характеристики та відповідність виробів ГОСТам.

Дизайн і функціональні можливості.
Природна краса виробів компанії Zepter і їх унікальні функціональні можливості стали реальністю завдяки багаторічній праці кращих дизайнерів різних країн. Дизайн нашого посуду відповідає найсуворішим критеріям і сучасним вимогам.
 
Крім технологічних переваг посуд Цептер володіє також великими функціональними можливостями:
Посуд Zepter універсальний – його можна використовувати для приготування їжі на електричних і газових плитах, а також на плитах зі склокерамічним покриттям;
забезпечує найбільш раціональне приготування їжі;
завдяки термоакумулюючому дну їжа досить довго залишається теплою та не вимагає додаткового підігріву;
в ній практично не відбувається випаровування;
в посуд не потрібно доливати воду;
з будь-якого посуду Цептер вміст можна вилити без потоків;
економиться простір, тобто весь кухонний комплект можна скласти в дві невеликі гірки;
посуд не вимагає особливого догляду та миється як вручну, так і в посудомийній машині;
комбінації елементів, їх функції та можливості роблять комплект справжньою системою, а не просто набором красивих і міцних кастрюль вищої якості;
посуд Цептер багатофункціональний – в ньому можна готувати як в традиційний спосіб, так і варити продукти, що містять вологу, без води, смажити без олії, використовувати для приготування страв в духовій шафі, а також для зберігання продуктів і сервіровки готових страв.

Посуд Цептер