Цептер-правила.
Посуд Цептер (Zepter) для будь-якої господині – це насамперед помічник. І щоб навчитися готувати в ньому, зовсім не обов'язково закінчувати «кулінарний технікум».
Ми нагадаємо Вам кілька правил, керуючись якими, Ви завжди досягнете успіху. Наше завдання – щоб Ви отримали максимум задоволення в процесі приготування.
Якщо Ви тільки-но придбали посуд, і у вас немає досвіду приготування за Цептер-правилами – готуйте в ній так, як Ви готуєте зазвичай в будь-якому іншому посуді.

Як посмажити м'ясо в посуді Цептер без олії?
Почніть готувати за Цептер-правилами найпростіше: смаження м'яса без використання олії.
Для цього посуд потрібно попередньо нагріти.
Якщо Ви нагріваєте посуд Цептер з кришкою, то стежте за нагріванням по термоконтролеру (його стрілка повинна знаходитися в зеленому секторі). Можна перевірити ступінь нагрівання за допомогою крапель води: бризніть водою на поверхню розігрітої сковорідки – якщо вода розкочується кульками, то сковорідка готова для смаження.
Викладіть на сковорідку шматок м'яса, притисніть його виделкою, щоб він повністю торкнувся гарячої поверхні, накрийте сковорідку кришкою.
Через деякий час спробуйте перевернути м'ясо – воно повинно легко перевернутися – і залиште ще на кілька хвилин під закритою кришкою.
Якщо м'ясо ще не просмажилося, знову закрийте посуд і зачекайте.

Як зварити овочі в посуді Цептер без води?
Якщо Ви хочете приготувати овочі за Цептер-правилами, покладіть очищені та нарізані овочі в холодний посуд, заповнивши його не більше, як на 2/3.
Закрийте посуд кришкою та включіть плиту на середній режим.
Коли стрілка термоконтролера дійде до початку зеленого сектора, зменшіть нагрів, довівши стрілку до середини зеленого сектора.
Тепер можна вимкнути плиту.
Овочі будуть готові, коли стрілка повернеться в жовтий сектор.


Головне правило - повільний і поступовий нагрів!
Бажаємо успіху!