Набір для фондю на 8 персон Цептер (Zepter)

арт.: Z-FS20


Ціна: 373,00 €
Опис

Набір для фондю Цептер (Zepter)

Набір посуду для фондю від Цептер (Zepter) - це вісім витончених шпаг, зроблених з високоякісної полірованої сталі, нейтральною навіть до кислих середовищ (винам, соусів, лимонному соку) і стійка з пальником, зроблене відповідно з традиційною схемою, придуманої давним-давно у Швейцарії.

Фондю - від французького fondue, що означає "розплавлений". Фондю стає все більш популярним, і цьому є свої причини: по-перше, це дивовижний ритуал, в якому цікаво брати участь; по-друге, фондю це прекрасний привід зібратися в широкому колі родичів і друзів; по-третє, це можливість долучитися до високої кухні.

Класичне сирне фондю з'явилося в Швейцарії в XVIII столітті. У ті часи було прийнято заготовлювати на зиму сир і хліб. Через кілька місяців сир ставав твердим, і швейцарці придумали нагрівати його на вогні. З настанням холодів вся родина збиралася увечері у казанка з гарячою їжею. Фондю готують як мінімум з двох сортів сиру - Groyer і Emmental, які плавляться в білому вині. У сирне фондю неодмінно потрібно додати трохи картопляного або кукурудзяного крохмалю - це не дасть розтопленого сиру расслоиться.

Рецепт класичного сирного фондю: 150 г сиру Emmental, 150 г сиру Groyer, 150 мл сухого білого вина, 20 мл вишневої настоянки, 1 ч. Л. крохмалю, 2 зубчики часнику, мусатний горіх, подчерствевшій хліб.
Зубчики часнику розрізати навпіл і натерти ними стінки і дно каструлі. Крохмаль розвести в двох столових ложках вина. Сир натерти на тертці і перекласти в каструлю. Влити біле вино і вишневу настоянку. Поставити каструлю на плиту і, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння. Додати розведений у вині крохмаль. Дати суміші прокипеть не більше 1 хвилини. Переставити каструлю на пальник і додати трохи мускатного горіха. Нарізати хліб кубиками і подати на стіл!

У солодкому фондю використовується хліб, печиво або фрукти.

Найважливіша складова частина фондю - сир. Краще використовувати «емментальського» сир або «Гауду». За півгодини до обробки його виймають з холодильника і потім натирають на крупній тертці. Дрібно натертий сир в процесі плавлення легко збивається в грудки, а нарізаний шматками - погано розчиняється. До сирного фондю подають нарізаний невеликими скибочками білий хліб, який не кришиться, або картопля, зварена в мундирі або очищений. Дуже гарні «французькі» батони.

Для фондю з м'яса Цептер-каструлю (наприклад, TF-025-20) наповнюють маслом і попередньо розігрівають на плиті. Zepter-каструлю наповнюють маслом лише наполовину, щоб не було бризок при кипінні. Масло вважається досить розігрітим, якщо на поверхні, опущеною в нього дерев'яної ложки, з'являються бульбашки. Скибочки м'яса повинні бути невеликими.

Також можна використовувати нарізані шматочками сосиски і сардельки. Спеції додають лише після смаження, тобто в готову страву.
На гарнір добре подати практично до всіх фондю, крім солодких, різноманітні салатні листя, тушковані яблука, консервоване овочеве асорті, солодкий перець, оливки.

Відповідні напої: до фондю з сиру або риби - сухе біле вино або пиво; до фондю з м'яса - червоне вино; до солодкого - легкі десертні вина. У деяких випадках можна подати сливову або малинову наливки, горілку, чорний чай або каву.

У якості «палива» для Цептер-фондю зручніше і безпечніше використовувати горючу суміш в алюмінієвих формочках або таблетки сухого спирту.

Використовуйте широкий вибір готових соусів. Це заощадить Ваш час. Якщо хочете вразити гостей, то приготуйте соуси самі.

Zepter-каструля найбільш зручна для приготування фондю у зв'язку з повною нейтральністю до продуктів харчування. Це дає можливість тривалий час нагрівати в каструлі Цептер кислі середовища (вино, соуси, лимонний сік), не побоюючись окислення продуктів. Термоакумулююче дно Zepter-каструлі при повільному нагріванні після зняття з вогню довго зберігає постійну температуру, при цьому температура суміші для фондю або масла близька до температури кипіння, але не досягає її. Завдяки цьому не утворюються канцерогенні речовини, нагар і кіптява.

Трапеза з фондю перетворюється на ласощі для гурманів